Domaći proizvođači namještaja kvalitetom trasirali put do kupaca

Pandemija virusa korona nije stala na put domaćim proizvođačima namještaja koji su uspjeli da povećaju obim proizvodnje i kvalitetnim proizvodima učvrste poziciju na evropskom tržištu.

Ističu to za “Glas Srpske” u domaćim preduzećima u koja narudžbe uveliko stižu iz svih evropskih zemalja, a zaposleni, uprkos pandemiji, imaju pune ruke posla.

Direktor preduzeća “Elgrad” iz Teslića Đorđe Gajić ističe da je na neki način pandemija virusa korona išla naruku proizvođačima namještaja.

– Spavaće i dnevne sobe, sve od drveta, izvozimo u Njemačku, Holandiju, Belgiju, Švajcarsku. Transport iz Kine je poskupio tri puta i to se pozitivno odrazilo na sve nas proizvođače na Balkanu, dobili smo priliku na tržištu. Trgovački lanci iz zapadne Evrope odlučili su se za naše proizvode i samim tim naša industrija jača – rekao je Gajić.

Kaže da očekuju još značajniju podršku naših institucija, posebno kada je riječ o obezbjeđenju sirovine.

– Potrebno je urediti te odnose, da finalni proizvođači koji izmiruju sve obaveze prema Republici ne ostaju bez sirovine, da se trupci ne izvoze i ne idu u nelegalne tokove, već da dinamika isporuke trupaca prati ugovore – rekao je Gajić.

Naglasio je da su u pandemiji povećali broj zaposlenih za oko deset odsto, te da trenutno imaju 270 radnika. Gajić je naglasio da “Elgrad” nastoji da stvori uslove i za povećanje plata u narednom periodu.

Onlajn sajam

Domaći proizvođači namještaja imaju priliku da svoje proizvode predstave na prvom onlajn sajmu namještaja u BiH koji će biti održan od 15. do 20. maja. Cilj je unaprijediti promociju proizvođača te uspostaviti novi način prodaje i kupovine namještaja i asesoara za dom.

Izvor Teksta: Glas Srpske